La Bilen Stå Hvis Du Ikke Har Skiftet Til Vinterdekk

Hvis du blir overrasket av værskiftet, og du befinner deg i den ganske vanlige situasjonen at det  plutselig er vintervær ute, og bilen står fast med sommerdekk. Jeg vet at det er veldig fristende å fremdeles prøve å kjøre bilen, i hvert fall til et bilverksted for å få dekkskifte utført, men jeg vil sterkt fraråde det, siden det er veldig farlig å kjøre uten ordentlige dekk. Siden sommerdekkene er ganske ubrukelige ved lave temperaturer og på svært glatte overflater, setter du deg bare i fare når du prøver å kjøre.

Hvis vinterværet er kommet tidlig i sesongen, er det ganske sannsynlig at det ikke vil vare. Så det er bedre å vente til det blir litt varmere før du prøver å kjøre. Som vi vet, har temperaturen en tendens til å stige utpå dagen, så hvis du våkner til mye snø, kan det hende den smelter bort ved middagstid. Så prøv å vente med å kjøre, eller ta kollektivtransport til været endrer seg. Pass på at du husker på å bytte til vinterdekk tidligere i neste år.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: Vianor