Oppbevar Vinterdekkene Dine Riktig Om Sommeren

Hvis du endret vinterdekkene dine til sommerdekkene, eller hvis du hadde en verksted å gjør hjulinnstilling ditt, men du valgte å lagre dekkene selv, men du må sørge for at de er lagret riktig. Hvis dekkene er lagret i et dekkhotell på bensinstasjonen, kan du være trygg på at de er lagret riktig. Hvis ikke, må du bare sørge for at du følger disse reglene for å sikre at dekkene blir i god stand neste gang du trenger dem igjen.

Det er viktig å lagre dekkene riktig, for å sikre at de ikke påvirkes av lagringsforholdene. Når du har fjernet dekket, bør du vaske dekk og felg for å fjerne smuss, fett og salt fra dekkene. Når du har gjort dette, tørk av dekket og deretter før du lagrer dekkene; Det er alltid godt å først merke dekk med posisjonen der den ble montert. Så indikere om dekkene var i posisjonen; venstre foran, venstre bak, høyre foran og høyre bak. Merkingen vil hjelpe deg å sette dekk i riktig posisjon for når du har lagt vinterdekkene tilbake.

Rotasjon av dekk er nøkkelen for å sikre at slitasje er jevnt mellom dekkene. Den jevne slitasje oppnås ved å endre dekkens posisjon mellom posisjonene, slik at de slites jevnt over tid. Dekk kan være retningsbestemt eller ikke-retningsbestemt; hvis de er retningsbestemte, er de designet for å rotere i en bestemt retning. Knuste dekk for vinteren er retningsbestemt, ettersom knastene har satt retningsendring, kan få dem til å falle ut. Hvis du har retningsbestemt, er det viktig å bare endre posisjonen fra baksiden til forsiden og aldri bytte sider, så det venstre dekket vil alltid forbli på venstre side av bilen og bare rotere mellom bakre og fremre posisjon.

For den faktiske lagringen må du lagre dem på et mørkt og kult sted. Dekkene skal ikke utsettes for sollys under lagringen. Både sollys og høye temperaturer har en skadelig effekt på dekkene og kan få dem til å sprekke og dermed redusere levetiden. Det er også viktig å lagre dem trygt, slik at du ikke risikerer at noen stjeler dekkene dine.

For mer informasjon om lagring av dekk, sjekk ut: https://vianor.no/