Hold bilen i god stand gjennom hele året

Når sommeren nærmer seg, er det like bra som å sørge for at bilen er i god stand og at alt fungerer som det skal. Målet er å kunne kjøre trygt og sørge for at det ikke er små problemer som kan vokse til større problemer over tid.

Som sommer er rett rundt hjørnet, har du sannsynligvis bare blitt forandret til sommerdekk. Hvis du gjorde endringen selv, er det viktig at du kontrollerer dekkstrykket, slik at du vet at de er fylt riktig. Hvis du ikke sjekket dekkene riktig før du monterte dem, bør du gjøre det nå. Kontroller at dekkene ser bra ut og at det ikke er synlige kutt eller sprekker. Pass også på at mønsterdybden er over 4 mm, for å sikre at de fremdeles er trygge å kjøre med. Når mønsterdybden er under 4 mm øker bremselengden, slik at du er mer sannsynlig å være i en ulykke enn om du vil ha nye dekk. Slitte dekk er også mer utsatt for vannplanlegging enn nye dekk.

Bremser og støtdempere kan også påvirke sikkerheten til bilen, der det er lett å se hvorfor bremsene ville ha innflytelse, mens det med støtdempere ikke alltid er så tydelig. Støtdemperne dine støtter faktisk dekkene mot veien, noe som har en positiv innvirkning når du slam bremsene, ettersom bremselengden er redusert, slik at du kan unnslippe ulykker oftere.

Lamper, vindusviskere er også viktig for alltid å holde seg i god stand. Hvis du har mye regn, vil du være veldig avhengig av gode viskere for å fjerne regnet for å holde synet intakt.

Holde bilen godt vedlikeholdt ved å gjøre det planlagte vedlikeholdet og også betjene bilen når du føler at bilen ikke fungerer så godt som det skal. Den andre verdien av en bil har alltid en tendens til å være høyere hvis bilen har blitt godt vedlikeholdt og all planlagt tjeneste har blitt utført i tide av en autorisert verksted. Færre kostbare reparasjoner og høyere bruksverdi ofte henter penger på service, slik at du kan selge bilen for mer penger.

For mer informasjon om bilservice, besøk: https://vianor.no/