Å bytte til vinterdekk for sent kan være ett kostbar mistak

Det er ingen reell grunn til at du ikke vil bytte til vinterdekk i tide. Vi vet alle fra hvilken måned vinteren kan ankomme området der vi bor. Vi vet ikke hvilken uke eller hvilken dag det kommer, men jo lenger vi venter, jo større er sannsynligheten for at den kommer. Det er bare ingen grunn til å vente for lenge på endringen. Så snart du ser at temperaturene nærmer seg null når som helst på dagen eller natten er en god nok grunn til å endre. Vinterdekk er bedre enn sommerdekk på tørre veier når du har lave temperaturer.

Så enten gjør du bare endringen på en bestemt dag i god tid før snøen skulle komme, eller så gjør du det basert på værmeldingen basert på temperatur. Hvis du gjør det for sent og det allerede kommer snø, bør du ikke kjøre. Du må vente til varmere vær kommer tilbake. Dette kan forårsake mye bry for folk som er avhengige av en bil. Så jo mer avhengig du er av bilen din for daglig transport, jo tidligere bør du sette i gang endringen.

Det er fremdeles mange som synes det er veldig ille for dekkene hvis du bytter for tidlig, men siden det er et spørsmål om sikkerhet, vil du måtte leve med litt for mye slitasje de dagene hvor du fremdeles har plussgrader og ingen snø. Din sikkerhet er vel verdt dette. Hvis du venter lenge og ikke klarer å bruke bilen i noen dager, kan det være forbundet med høyere kostnader, eller hvis du prøver å kjøre med sommerdekk i snødekte forhold og havne i en ulykke, vil dette være mye verre.

Så ikke gjør feilen ved å endre for sent. I stedet planlegger du fremover og gjør endringen tidlig, slik at du ikke trenger å bekymre deg, og at du ikke har noe problem med lange linjer på dekkstasjonene, ettersom mange gjør dekkskift samtidig. Det er imidlertid viktig å respektere lovfestede tider når det gjelder piggdekk, slik at du ikke monterer dem for tidlig eller tar dem av for sent. Det er tillatt å gå utenfor den angitte tidsperioden hvis det er en vintertilstand til stede.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: https://vianor.no/