Hva skal du gjøre med sommerdekkene når vinteren kommer

Hvis du er ny på å ha bil og bytter mellom sommer- og vinterdekk, kan det hende du har noen spørsmål. Spørsmål som hvordan skifter jeg dekk og hva gjør jeg med sommerdekkene? Å bytte dekk er ikke så vanskelig å gjøre selv, men de fleste vil ikke ha ordentlig verktøy for å gjøre det. Så du må investere litt penger for å gjøre det selv. Du må også ha skikkelig plass der du kan gjøre ett dekkskifte. Jeg vet at noen mennesker vil bruke verktøyene som er i reserve dekksettet, men dette er ikke tilrådelig. De er ikke profesjonelle verktøy og er mer for å kunne bytte ett dekk i tilfelle en nødsituasjon, slik at du kan komme deg til en dekkverksted.

Problemet er at det er vanskelig å få tilstrekkelig kraft til å løsne boltene og deretter feste dem ordentlig. Dette er grunnen til at hvis du ikke har de riktige verktøyene og ikke føler for å investere i verktøy, bare ta bilen til en bilverksted og la dem bytte dekk for deg. Det er noen fordeler med dette scenariet, ettersom de er eksperter, vet du at de har erfaring med å håndtere dekk og gjøre endringen. Når de håndterer dekkene dine, vil de kunne informere deg om de ser problemer med dekkene de vil sette på eller de de tar av. Dette kan være en viss skade på dekkene fra hål eller trottoarslag eller deretter at slitebanen blir slitt eller at det er ujevn slitasje.

De vil også sørge for at dekkene er riktig rotert og at dekkene er merket riktig. Før de monteres, skifter de dekkventilene og fyller dekkene med riktig dekktrykk. Du vil vite at de er riktig montert. De kan også lagre sommerdekkene på dekkhotellet sitt til du trenger dem neste år når snøen smelter og sommeren nærmer seg. Dette vil spare deg for litt problemer, da det er enda mer praktisk å gjøre dekkskiftet, da du ikke trenger å forberede noe før endringen og heller ikke trenger å ta dekkene hjem og lagre dem.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: https://vianor.no/