Ikke bekymre deg for å bytte til vinterdekk for tidlig

Når det gjelder dekkskifte fra sommerdekk til vinterdekk, ser det ut til at folk vil forsikre seg om at de skifter til vinterdekk den dagen været endrer seg. Det er nesten som om det er en sport som gjetter nøyaktig. Det de ikke er klar over, er at det er forbundet med fare for å bytte dekk for sent. Å faktisk kjøre i snø med sommerdekk øker sjansene dine for en ulykke drastisk. Sommerdekk er ikke designet for snø eller is. De er ikke en gang designet for kalde temperaturer, noe som faktisk gjør dem veldig harde ved lave temperaturer. Et hardt dekk kontra et mykt dekk har mye lavere friksjon, noe som reduserer grepet og trekkraften. De har heller ikke slitebanemønsteret som et vinterdekk har, slik at det takler snø og sikrer at du har godt tak på snø og is.

Så alt er stablet mot deg når du prøver å kjøre med sommerdekk på snø eller isete veier. Du har nesten ingen mulighet til å skape noe grep du trenger for å holde deg på veien og for å få bilen til å stoppe. Dette er grunnen til at du ser så mange ulykker sammenfalle med den første snøen. Folk er ikke forberedt og ender opp med feil dekk på bilen. Å bytte dekk litt tidlig er verken dårlig eller farlig. Siden vinterdekkene er overlegne sommerdekk allerede ved temperaturer under null, vil du sannsynligvis ha noen scenarier der nattetemperaturene er under null når du kjører før snøen faller.

Det beste er alltid å skifte tidlig, og også når vinteren er ferdig, at du venter til du er sikker på at det ikke kommer tilbake med noen overraskende snøfall. Dette vil sørge for at du alltid er trygg når du kjører, og at du kan takle de vanskelige vinterforholdene. Hvis du har piggdekk, må du overholde tidsbegrensningene som er forbundet med dekkene, og hvis du har piggfrie dekk er du litt mer fleksibel når du bytter dekk. I begge tilfeller kommer det helt til sikkerhet og at du alltid har vinterdekk montert på bilen når du har vinterforhold, hvis du ikke kjører.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: https://vianor.no/