Hvor hen skal du få service på bilen din?

Det er mange verksteder, og de fleste bilmerker har sin egen linje med verksteder. Hvor du skal betjene bilen din, avhenger litt av hvilken type service du leter etter. Hovedservicen, som også er den service som folk flest vet om, er den som er angitt i servicehåndboken som følger med bilen. Denne er faktisk viktig å følge, da den ellers kan påvirke bilens garantier. Servicehåndboken er også viktig for bilens andrehåndsverdi da nye kjøpere ønsker å se at servicehåndboken er fulgt og at bilen er godt vedlikeholdt. Denne tjenesten gjøres basert på kjøreavstand.

Bilmerket krever at tjenesten utføres av en godkjent verksted; de får da lov til å utføre bilservice og stemple servicehåndboken. De er opplært til å betjene det merkevaren og bruke riktige verktøy og godkjente reservedeler. Dette er en integrert del av vedlikeholdet av en bil og bør ikke overses. Det er imidlertid ikke den eneste tjenesten som bilen din trenger. Det er imidlertid en god start og en god service å sørge for at alt blir som det skal være.

En annen tjeneste å gjøre av og til en konditionstest, der verkstedet går gjennom bilens viktigste funksjoner og vurderer om alt og om det er problemer som må løses. De vil sjekke støtdempere, dekk og bremser for å se om de er i god stand, så sjekker de væsker og lys for å se om noe må byttes ut. Hvis noe ikke er ok, kan de løse problemet med en gang, eller så kan du bestille tid for en senere dato.

Det kan også hende at du har behov for dekkservice, der det kan skifte dekk mellom årstidene. Det kan også ha sammenheng med å balansere dekkene, for å eliminere eventuelle sidekrefter slik at de roterer mer uanstrengt. Kontroller dekkens tilstand, fikser eventuelle reparable punkteringer og skift dekkventilene. Det er veldig viktig å holde dekkene i god stand, da de er avgjørende for å sikre motorsikkerheten både i sommer- og vintersesongen. Du stoler på at dekkene gir grepet og kontrollen du trenger når du kjører.

For mer informasjon om dekkservice, besøk: https://vianor.no/