Dekk av god kvalitet kan faktisk spare deg for penger

Når du velger dekk, kan det være lett å tenke at du kan spare penger på dekkene til bilen din, og tenke at det er noe du bare må ha og ikke se den virkelige forskjellen mellom de forskjellige dekkene eller forstå betydningen av dekkene. Dette kan være en veldig kostbar feil. Dekk har en veldig viktig rolle, og det er også grunnen til at det er obligatorisk å bytte dekk mellom sommer og vintersesong, slik at du skal være trygg både for deg selv og andre som kjører på veiene.

Når du går gjennom en butikk eller en dekkverksted som har mange forskjellige dekk til salgs, vil du se alt fra billige dekk til dekk som er rimeligere. Hvis du ikke vet så mye om dekk, vil det være fornuftig å ta et sett med billige dekk. Du tror sannsynligvis at det vil spare deg for penger; Dette er imidlertid ofte ikke tilfelle. Det er ofte en veldig dårlig beslutning både fra kostnadsperspektiv og sikkerhet. Så ikke la deg lure av de lavere startkostnadene, du må se på den totale levetidskostnaden.

Billige dekk har en tendens til å være en dyrere avgjørelse fra et kostnadsperspektiv når det gjelder at rullemotstanden har en tendens til å være høyere. Høyere rullemotstand fører til høyere dekkslitasje og at du trenger mer krefter for å føre bilen fremover, noe som betyr høyere drivstoffkostnader. Så dette betyr faktisk at du må kjøpe nye dekk oftere. Dette kan være veldig kostbart. Da har du det faktum at du vil bruke mer penger på drivstoff i samme avstand, og med dagens drivstoffpriser kan dette også bli veldig dyrt.

Endelig har du sikkerhetsaspektet at du ender med et dekk med dårligere sikkerhetsytelse. Dette kan være veldig farlig om vinteren, når snøen og isen allerede gjør kjøringen vanskelig nok med gode dekk. Så det lurt valget er alltid å sørge for at du kjøper sommerdekk og velger riktige vinterdekk. Du trenger dekk som gir deg tilstrekkelig sikkerhet og varer så lenge dekkene skal og forårsaker så lite problem som mulig. Husk at en bilulykke, selv om det er en liten ulykke, kan bli veldig dyr.

For mer informasjon om riktig dekkvalg, besøk: https://vianor.no/