Få mer for din brukt bil

Det er noen få ting som positivt påvirker bilens bruktverdi. En av dem har ikke hatt store problemer med bilen. Store ulykker kan påvirke verdien, hvis det til og med er mulig å reparere den tilbake til sin opprinnelige tilstand. Så har du servicehåndboken, så mange kjøpere vil se at dette er fulgt og riktig fylt ut. Da har du selvfølgelig utseendet til bilen og den generelle tilstanden. Hvis du klarer å holde alle disse i orden i løpet av bilens levetid, bør du kunne forvente en høy utbetaling på slutten av løpetiden.

I tillegg til bilservice som er diktert av servicehåndboken, vil du sørge for at du tar godt vare på bilen din også mellom disse anledningene. Det er viktig å innse at bilen din kanskje trenger mye mer vedlikehold og service enn dette. Du bør alltid sørge for at nøkkeldelene er i god stand, så vel som andre sikkerhetsdeler, som dekk, lys, nøkkelvæsker og vindusviskere. Dekk er enkle å sjekke, og de bør sjekkes regelmessig.

Dekk har stor innvirkning på bilens sikkerhet, og ikke bare trenger du å forsikre deg om at du bytter dekk mellom sommer- og vinterdekk, du må sjekke at dekkene er i gode forhold, at slitebanens dybde er tilstrekkelig og at dekktrykket er ok. Lavt trykk fører til økt dekkslitasje og høyere drivstofforbruk. Sikkerheten påvirkes også negativt, så sørg for at dekkene er i god stand.

Det er alltid bra å gjøre en konditionstest, der bilverkstedet går gjennom bilens viktige deler for å bekrefte om noe må løses. De vil sjekke støtdempere, bremser, dekk, nøkkelvæsker, lys og andre nøkkeldeler. Når du forlater bilverksteder vil du vite om bilen trenger noe løst, slik at du kan bestille tid for å få sortert problemet. Dette vil sørge for at bilen forblir i god stand og kjører trygt, slik at du kan holde deg utenfor ulykker som kan påvirke bilens fremtidige verdi.

For mer informasjon om bilservice og konditionstester for å holde verdien høy, besøk: https://vianor.no/