Piggdekk for bedre grep på is

Det er ganske kjent at når det gjelder vinterdekk at piggdekkene har bedre grep og trekkraft på is enn piggfrie dekkene. Vi vil ikke engang diskutere sommerdekkene som i utgangspunktet ikke har noe grep om is. Om vinteren er det viktig at du monterer ordentlige vinterdekk på bilen. Dekkene må være i god stand, med tilstrekkelig trinndybde. Alle dekkene er ikke de samme, og noen dekk vil ha bedre egenskaper på snø og andre på is.

Når det gjelder is, vil piggdekkene ha det beste grepet på is og på pakket snø, som har en tendens til å bli som is og ofte skaper problemer i kryssinger der mange biler har stoppet. Hvis du føler at piggfrie dekkene dine ikke gir deg tilstrekkelig grep på isete overflater, bør du prøve et sett piggdekk. Alle piggdekkene er heller ikke like, så det vil være forskjeller mellom dem. Det er mange nyvinninger i piggene og piggplasseringen kombinert med slitebanemønsteret og hvordan mønsteret er designet.

De piggfrie dekkene vil kun stole på at slitebanen gir en trekkraft på isen, da den ikke har noen pigger. De bruker ofte gripepartikler som kryokrystaller som kan bite i isen og skape trekkraft. Slitebanen er også designet for å skape grep på is. Dette vil føre til godt grep på is, men ikke så bra som piggdekkene er i stand til å lage med sine metallbolter som kan grave seg ned i isen og skape perfekt grep.

Når det gjelder snø, trenger du ikke piggene for å lage trekkraft, der det er slitebanemønsteret som vil gi det meste av dette. Slitebanemønsteret må utformes slik at du har godt grep på snø og også kan skyve vekk snøen og slappe mellom dekket og veien, slik at du får godt grep. Den er også designet slik at du kan forhindre slaskplaning. Så hvis dine nåværende dekk ikke gir tilstrekkelig grep på is, kanskje du trenger å få bedre piggfrie dekk som har bedre trinnmønster og gripepartikler, eller så må du bytte til piggdekk.

For mer informasjon om premium piggdekk for isete overflater, besøk: https://vianor.no/