Ting å sjekke på bilen din mens du er på bensinstasjonen

Ettersom vi ofte stopper for å fyre ut bilen, er det også noen få vedlikeholdstrinn som vi kan ta for å sikre at bilen vår vil være i bedre stand, vare lenger og være tryggere. En av de naturlige tingene å sjekke mens du er på bensinstasjonen, er dekktrykket. Dekktrykk er viktig å sjekke regelmessig for å sikre at du har riktig trykk i dekkene. Trykket er ikke konstant, da det vil variere med temperatur, så det er greit å sjekke det. Lavt dekktrykk vil ha negativ innvirkning på ytelsen. Det kan også skade sideveggene. Dekkas slitasje øker også når du har lavt trykk i dekkene, og det samme gjør drivstofforbruket. Dette kan fort bli en kostbar prøvelse hvis den ikke sjekkes riktig.

I tillegg til å sjekke dekktrykket, bør du også sjekke dekkens tilstand. Se etter dekkskader som kutt eller sprekker. Hvis du finner synlige skader på dekkene, bør du ta kontakt med en dekkverksted. Kontroll av mønsterdybden bør også gjøres for å sikre at du er over 4mm dybde, slik at du har alle nøkkelegenskapene til dekket intakt. Disse er alle ganske enkle å sjekke mens du venter på at bilen skal fylles opp.

Kontroller deretter oljen, for å forsikre deg om at oljenivået for motoren er i et tilfredsstillende nivå. Hvis du er lite på olje, må du fylle opp oljen. Kontroller deretter vindusvaskevæsken. Det er viktig at du har nok av det, slik at du kan vaske frontruten og holde god sikt. Kontroller deretter lysene, for å se at alle fungerer riktig og at ingen lys må byttes.

Du kan også nå og da sjekke tilstanden til støtdemperne, hvor du kan bruke kroppsvekten din over dekket og se om bilen går tilbake til sin opprinnelige stilling uten å sprette eller om den vil sprette før den returnerer. Hvis det spretter, vil du sannsynligvis måtte besøke en godkjent verksted for å få dem til å erstatte den ødelagte støtdemperen. De fleste av disse trenger du ikke sjekke på hvert stopp på en bensinstasjon, men når du har tid, kan du sjekke dem alle.

For mer informasjon om bilvedlikehold, besøk: https://vianor.no/